MVO bij ADC

oog voor het milieu

Bij ADC hebben we oog voor het milieu. We produceren CO2-neutraal, rijden elektrisch, drukken en printen op circulaire papiersoorten en we doen mee aan projecten om de wereld een stukje duurzamer te maken/houden. Op onze pagina over duurzaamheid lees je meer over onze duurzame initiatieven.

Hart voor mens en natuur

ADC steunt en fungeert als sponsor voor verschillende goede doelen, waaronder Vicky Brown House (al 20 jaar lang), Ronald McDonald (15 jaar), de voedselbank (5 jaar), en is al sinds 1985 lid van Natuurmonumenten. Daarnaast zijn we onder andere actief betrokken bij Brabant Sport(gehandicaptensport) en de Cruyff Foundation.

hergebruiken waar mogelijk

Wij hergebruiken waar mogelijk en stimuleren onze klanten om dat ook te doen. Oude printers en meubilair bieden we aan via BVA Auction, we halen (wekelijks) verpakkingsmaterialen op bij onze klanten en hergebruiken gebruikte roll-up-banners. Oude doeken uit de banners schenken we aan de stichting "Tassen met een boodschap".

leren & werken

ADC is een SBB-erkend leerbedrijf. Jaarlijks hebben we vier werkervaringsplaatsen beschikbaar voor scholieren en studenten en geven we intensieve begeleiding in het ontwikkelen van beroepspecifieke én sociale vaardigheden. Ook geven we een kijkje in de keuken: we organiseren bedrijfsbezoeken voor scholen en geven we gastlessen en bedrijfspresentaties.

social return

ADC heeft een sociaal verantwoordelijkheidsgevoel en is betrokken bij de gemeenschap. Dat betekent niet alleen ethisch zakendoen en het welzijn van onze collega’s, maar ook investeren in lokale initiatieven. Social return draait bij ons om tastbare resultaten, zoals nieuwe werkgelegenheid, educatieve kansen en concrete verbeteringen in de samenleving. Voor ons is zakelijk succes pas echt waardevol als het hand in hand gaat met duurzame vooruitgang voor iedereen.

inclusiviteit telt

Inclusiviteit is een belangrijk thema bij ADC. In een inclusieve samenleving hebben mensen met een beperking precies dezelfde mogelijkheden als mensen zonder beperking. Daarom creëren we werkplekken voor mensen met een achtergrond uit de Participatiewet, WW, NUG, hebben we collega’s met een migratieachtergrond en werken we veel samen met sociale werkplaatsen. 

Meer weten over MVO bij ADC?

Wilt u meer weten over onze initiatieven op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen? Bel ons via 073 6120 566 of mail naar info@adc.nl.