ISO certificering: wat houdt het nou eigenlijk in?

ISO certificering: wat houdt het nou eigenlijk in?

Als je ooit drukwerk besteld hebt, heb je het vast voorbij zien komen: het ISO-certificaat. Het is een wereldwijd keurmerk wat voldoet aan strengen eisen van ISO  (International Organization for Standardization). Er zijn heel veel soorten certificaten. Wat houdt het in en waar staan ze voor? Wij leggen het je graag uit! 

Hoge eisen

In de dynamische en competitieve wereld van de drukkerij-industrie is het handhaven van hoge kwaliteit en betrouwbare processen cruciaal. Een van de manieren waarop drukkerijen zoals ADC deze normen kunnen waarborgen, is door het verkrijgen van ISO-certificeringen. ISO (International Organization for Standardization) is een onafhankelijke, non-gouvernementele internationale organisatie die normen ontwikkelt om de kwaliteit, veiligheid en efficiëntie van producten, diensten en systemen te waarborgen. ISO-certificaten zijn formele erkenningen die bevestigen dat een bedrijf voldoet aan de normen die door de ISO zijn vastgesteld. Hieronder behandelen we onze ISO-certificeringen en wat ze betekenen.

ISO 9001: kwaliteitsmanagement

ADC is ISO 9001 gecertificeerd. Dit certificaat is wellicht de meest bekende en wijdverspreide norm. Het richt zich op het kwaliteitsmanagementsysteem van een organisatie en helpt bedrijven om processen te stroomlijnen, klanttevredenheid te verhogen en continue verbetering te bevorderen. Voor ons als drukkerij betekent dit dat alle fasen van de productie, van ontwerp tot levering, zorgvuldig worden gecontroleerd en geoptimaliseerd om de hoogste kwaliteit te garanderen. 

ISO 14001: milieumanagement

ADC is ISO 14001 gecertificeerd. De drukkerij-industrie heeft een significante impact op het milieu door het gebruik van papier, inkt en andere materialen. ISO 14001 helpt bedrijven bij het ontwikkelen van een effectief milieubeheersysteem om hun ecologische voetafdruk te minimaliseren. Dit kan onder meer het verminderen van afval, efficiënt gebruik van hulpbronnen en naleving van milieuwetgeving omvatten. Ook hergebruiken wij waar mogelijk, zoals oude banners omzetten naar tassen, oud en gebruikt papier recyclen naar papier wat weer te gebruiken is 

ISO 27001: informatiebeveiligings-management

ADC is ISO 27001 gecertificeerd. In de huidige digitale wereld is de beveiliging van informatie van cruciaal belang voor bedrijven in alle sectoren, inclusief de drukkerij-industrie. Als een vooraanstaande drukkerij begrijpt ADC het belang van het beschermen van gevoelige informatie van klanten en bedrijfsgegevens. Daarom zetten wij hier dagelijks hoog op in en evalueren wij constant om onze beveiliging optimaal te houden. 

Waarom zo belangrijk?

Voor ADC, en drukkerijen in het algemeen, bieden ISO-certificeringen een solide basis voor continue verbetering en klanttevredenheid. Ze garanderen dat de bedrijfsprocessen voldoen aan internationale standaarden en tonen een toewijding aan kwaliteit, milieubeheer en klantgerichtheid. Door te investeren in ISO-certificeringen blijft ADC niet alleen concurrerend, maar zorgt het er ook voor dat onze klanten steeds het beste van ons mogen verwachten.

Heb je vragen over onze ISO-certificaten? Neem dan contact met ons op.