Drukwerk veredelen met onze Scodix

Ons machinepark is groot en divers. Voor alle soorten fysieke communicatie hebben we een geschikte machine. Maar we hebben ook een machine die speciaal bedoeld is om druk-en printwerk nog specialer te maken: de Scodix veredelingsmachine!

Drukwerk naar een hoger niveau tillen

Scodix is een toonaangevende naam op het gebied van digitale drukwerkveredeling. De Scodix machine staat bekend om zijn vermogen om hoogwaardige afwerkingen toe te voegen aan druk-en printwerk, variërend van glanzende vernislagen tot holografische effecten. Dit kunnen we toepassen op onder andere boeken, kaartjes, verpakkingen en posters. De mogelijkheden zijn eindeloos!

De Scodix heeft enkele opties om jouw drukwerk nog mooier te maken:

  • Scodix Sense: Creëert een tastbare 3D-laklaag die specifieke delen van het drukwerk accentueert. Dit geeft drukwerk een unieke textuur en verhoogde visuele impact.
  • Scodix Foil: Voorzien van de mogelijkheid om foliedruk in verschillende kleuren aan te brengen zonder gebruik van traditionele foliedrukplaten, wat zorgt voor een nauwkeurige en hoogwaardige afwerking.
  • Scodix Spot: Deze techniek legt een glanzende of matte laklaag op geselecteerde delen van het drukwerk, wat subtiele accenten en contrasten toevoegt.
  • Scodix Cast&Cure: Combineert vernis en holografische effecten voor een opvallende visuele aantrekkingskracht, ideaal voor luxe verpakkingen en premium producten.

Scodix Ultra 2500 SHD Pro

Bij onze vestiging in Geffen hebben we als één van de eerste bedrijven in Europa de Scodix Ultra 2500 SHD Pro staan. Sinds begin mei hebben we deze nieuwe machine voor Scodix mogen testen in de praktijk. En tijdens de Drupa, de grootste grafimedia beurs ter wereld, werd deze gloednieuwe machine dan eindelijk geïntroduceerd.

Veredelen deden we al met de Scodix Ultra2 Pro with Foil, maar nu ga we een stapje verder. Onze nieuwe Scodix kan namelijk op nog hogere kwaliteit drukken. Ook is de machine voorzien van MLE-technologie (Multi Layer Embellishment), wat een geheel nieuwe dimensie opent voor veredelen op ongestreken papier. Hiermee kunnen meerde Scodix lagen in één keer worden aangebracht wat zorgt voor meer efficiëntie en snelheid.  

Daarnaast is het door de allerlaatste hard-en software tot nog veel meer in staat. Wat? Dat laten we snel weten. Stapsgewijs zullen er meer functionaliteiten aan de nieuwe Scodix worden toegevoegd.

Innovatie en duurzaamheid

Met deze toevoeging aan ons machinepark kijken we duidelijk naar de toekomst. De aanwinst stelt ons nog meer in staat om onze klanten meer waarde en creativiteit te bieden en net een stapje verder te gaan. Maar ook heeft Scodix, net als ADC, duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Scodix-machines staan bekend om hun robuuste constructie en lange levensduur. Langdurige bruikbaarheid vermindert de frequentie van vervangingen. We plegen regelmatig en efficiënt onderhoud, wat de levensduur van de machine verlengt. Daarnaast kunnen we met de Scodix in precieze aantallen veredelen. Dat betekent geen onnodige verspilling van materialen. Dit in combinatie met FSC-gecertificeerd papier dat we in Geffen gebruiken, zorgt dus voor duurzaam én speciaal druk-en printwerk!

Live de Scodix in actie zien? Dat kan!

Ben jij benieuwd hoe al deze informatie in de werkelijkheid tot zijn recht komt? Je bent van harte welkom voor een live demonstratie van onze Scodix, maar ook voor de rest van ons machinepark. Neem contact met ons op via info@adc.nl.