De kunst van het drukken van magazines

Magazines zijn een mooie manier om verhalen over te brengen. Ze kunnen in elke branche worden ingezet: tech, fashion, onderwijs, lifestyle en sport. Over de inhoud heb je al een idee, maar hoe zit het met de productie? Welke papiersoort kies je, welke bindwijze is het beste en wat wil ik uitstralen met het magazine? ADC helpt je hierbij! 

Diverse formaten en afmetingen

Bij het maken van een magazine zijn er diverse formaten beschikbaar, variërend van groot of klein. Het meest gebruikelijke formaat is A4, zowel in liggende als staande oriëntatie. Voor wie een compact formaat zoekt met minder informatie, is een een klein formaat ideaal. Als je een fotomagazine of portfolio wilt ontwerpen, biedt een groter formaat zoals A3 meer ruimte. Hiermee kun je foto’s en projecten op groot formaat presenteren, in combinatie met tekst.

Je kunt ook kiezen voor een afwijkend vierkant formaat om je magazine een unieke uitstraling te geven. Voor wie nog verder wil gaan, is maatwerk een optie: laat je magazine printen in een formaat dat specifiek aan jouw wensen voldoet. Zo creëer je zeker een opvallend en uniek magazine dat perfect past bij jouw visie en doel.

Papiersoort en veredelingen

Bij het drukken van magazines is de keuze van papiersoort en veredeling essentieel om het gewenste effect en de uitstraling te bereiken. Verschillende papiersoorten bieden elk hun eigen karakteristieken, zoals glanzend papier voor levendige kleuren en een luxe uitstraling, mat papier voor een subtiele en elegante look, of juist gestructureerd papier voor een artistieke en robuuste look.

Naast de papiersoort speelt ook veredeling een belangrijke rol. Hierbij kun je denken aan lamineren voor extra duurzaamheid en een glossy finish, spot UV-coating om specifieke delen van het magazine te accentueren, of foliedruk voor een luxe en opvallend effect. Deze veredelingstechnieken voegen niet alleen visuele aantrekkingskracht toe, maar dragen ook bij aan de uitstraling van het magazine en de content die je overbrengt.

Door zorgvuldig de juiste combinatie van papiersoort en veredeling te kiezen, kunnen magazines niet alleen visueel en tastbaar indruk maken, maar ook de inhoud versterken en de leeservaring verrijken. ADC adviseert en ondersteunt u in dit proces. 

Binding

De binding van een magazine is essentieel voor zowel de uitstraling als de bestendigheid ervan. Er zijn verschillende bindmethoden voor het kiezen, zoals geniete binding voor dunne magazines en perfecte binding voor tijdschriften met meer pagina’s. Hardcover binding biedt extra bescherming en een luxe uitstraling, ideaal voor speciale edities en premium magazines. Bij ADC helpen we graag bij het kiezen van de juiste binding voor elk magazineproject, passend bij de gewenste look en gebruik.

In de praktijk

We maken veel magazines voor veel verschillende klanten. Allemaal met eigen wensen en behoeften. Hierboven zie je twee voorbeelden van Enexis en Port of Rotterdam. Beide brengen zij een periodiek magazine uit waarbij ADC het drukwerk van A tot Z mag verzorgen. Dit kunnen we ook voor uw bedrijf doen. Kom met ons in contact en bespreek de mogelijkheden!